Beleggen in goud en zilver

Beleggingskantoor

Naast belenen in goud en zilveren objecten zijn wij ook actief in het beleggen in goud en zilver. Op de pagina verkoop heeft u al het een en ander kunnen lezen wat uw mogelijkheden zijn.

Een belegging in goud al de laatste jaren een interessante belegging geweest. Goud en zilver waren altijd de edelmetalen waar gouden en zilveren munten van werden geslagen. De eerste munten waren gemaakt van deze edelmetalen.

Goud en Zilver als geld

De waarde van geld was verbonden met de waarde van goud en zilver. Jaren lang hebben wij de dubbele- zilveren- en de goudenstandaard gekend. Altijd werd de waarde van het geld daardoor bepaalt. Na de loskoppeling van de goudstandaard kreeg goud een andere betekenis. Meer de betekenis van edelmetaal.

Tegenwoordig wordt goud gebruikt als belegging, industrie of  bij het maken van  sieraden. In het beginsel zijn goud en zilver gewoon geld met een vaste waarde. De waarde van geld is erg onzeker. Helemaal in deze economische tijden waarin banken niet meer zo zeker zijn als in het verleden.

Kijk naar de SNS bank of de bank op Cyprus. Al het spaargeld is bedekt tot € 100.000 en de rest van uw spaargeld te verdwenen.

Zilver wordt altijd een beetje ondergewaardeerd. Het is het kleine broertje door de langere waarde die wordt toegekend aan zilver. Toch is het belegen in zilver interessant. Het wordt minder gedolven als goed waard oor zilver schaarser is. Zilver wordt veel gebruikt in elektronica. Ook de lagere instap in zilver, door de lagere koersen, is interessant voor veel beleggers.

Manieren van beleggen

Het beleggen in goud en zilver kan op verschillende manieren. U kunt beleggen in munten en in baren. Het ligt aan uw situatie en uw mogelijkheden. Wilt u veel investeren dan kan het makkelijker zijn om in baren te beleggen. Baren nemen minder volume in. Het nadeel met zilverbaren is dat deze wel worden belast met 21% BTW. Deze regeling geld niet op goudbaren.

Wilt u beleggen in minder grote volumes dan kan het raadzaam zijn om in munten te investeren. Dit kan in troy ounce munten zoals onder andere de gouden Krugerrand, Maple Leafs of American Eagles. Zilveren munten kunnen ook in troy ounce munten geleverd worden maar ook in Nederlandse zilveren munten. Het voordeel van munten is dat u deze in verschillende gewichten, groottes, kunt kopen. U kunt makkelijker een belegging van goud en zilver samenstellen om een gespreide belegging te realiseren.

Genoeg redenen om te beleggen in fysiek goud of zilver, helemaal met de veranderlijke marktomstandigheden en de grotere vraag dan aanbod naar goud en zilver in de toekomst.

Heeft u interesse gekregen in het belegen in goud en zilver? Dan bent u van harte welkom in een van onze 50 locaties in Nederland. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u professioneel te woord staan. Kom langs voor een vrijblijvend beleggingsgesprek bij onze taxateurs. Wij heten u van harte welkom.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen

Inkoop thumb     Verkoop thumb     Beleggen thumb      Taxatie thumb      Veiling thumb

13 gedachten over “Beleggen in goud en zilver

 1. Pingback: what is keto diet?

 2. Pingback: prednisone price in india

 3. Pingback: lancet hydroxychloroquine study

 4. Pingback: prednisone 20 mg tablet price

 5. Pingback: cipro joint pain treatment

 6. Pingback: fda approved drug dapoxetine

 7. Pingback: priligy rx

 8. Pingback: hydroxychloroquine clinical trial results

 9. Pingback: cheap tablet tadalafil

 10. Pingback: amoxicillin 500 mg tablets

 11. Pingback: what does cialis do

 12. Pingback: tadalafil generic coupon

 13. Pingback: ivermectin products

Reacties zijn gesloten.